Pārtikas produkti, kas speciāli sagatavoti (piemēram, pasterizējot, sterilizējot, marinējot, sālot, skābējot, kaltējot, saldējot) ilgstošai uzglabāšanai.
PiemēriDārzeņu konservi.
Piemēri
Dārzeņu konservi.
Sēņu konservi.
Ābolu konservi.
Gurķu konservi.
Konservi eļļā.
Konservu kārba.
Konservu cehs.
Izgatavot konservus.
Konservu rūpniecība.
Gaļas un zivju konservi noder, gatavojot dažādas zupas, sautējumus, sacepumus.
Pareizi sagatavoti augļu un ogu konservi ar ķīmisko sastāvu maz atšķiras no izejmateriāla, un uzturvielu zudums produktos ir daudz mazāks nekā tad, ja attiecīgos produktus cenšas uzglabāt svaigus nepiemērotos apstākļos.