pārkaisīt
pārkaisīt -u, -i, -a, pag. -īju; trans.
1.Kaisot (ko) virsū, pārklāt (ar to).
PiemēriPārkaisīt gaļu ar sāli.
- Pārkaisīt gaļu ar sāli.
- Pārkaisīt celiņu ar granti.
- Salātus pārkaisa ar sakapātiem vārīto olu baltumiem un pētersīļu zaļumiem.
- Ātraudžus [kartupeļus] ap Feterdienu jau varēšot bērt katla un pēc tam, pārkaisītus ar diļļu dzīpariņiem, kā visgardāko maltīti celt pusdienu galdā.
- Lai nerastos plēve, ķīseli pārkaisa ar cukuru un atdzesē.
1.1.Kaisot (ko) virsū, pārklāt (to kam).
PiemēriPārkaisīt gurķiem sāli.
- Pārkaisīt gurķiem sāli.
- Dāle izbēra dzērvenes un pārkaisīja tām cukuru.
- Citreiz.. kartupelim pārkaisīja smalki sakapātus sīpolus un sāli. Garšoja lieliski.
Avoti: 6-1. sējums