pavārmāksla
pavārmāksla -as, s.; parasti vsk.
Ēdienu gatavošanas māksla. Arī ēdienu gatavošana. Kulinārija (1).
PiemēriVisātrāk izgatavojamais ēdiens bija cepta cūkgaļa ar krējuma mērci, tādēļ tā nobīdīja pie malas tos pavārmākslas ražojumus, kas prasīja vairāk laika un pacietības.
- Visātrāk izgatavojamais ēdiens bija cepta cūkgaļa ar krējuma mērci, tādēļ tā nobīdīja pie malas tos pavārmākslas ražojumus, kas prasīja vairāk laika un pacietības.
- Uzskata, ka franču pavārmāksla esot vairāk nekā 3000 mērču.
- Uz galvenajām ielām [Taškentā] šašliku pārdevēji aicina nogaršot savas pavārmākslas paraugus..
Avoti: 6-1. sējums