Latviešu literārās valodas vārdnīca
64 265 šķirkļi
sacepums
sacepums -a, v.
Ēdiens – vienmērīgā karstumā (parasti cepeškrāsnī) cepts, parasti vairāku, produktu kārtojums vai sajaukums.
PiemēriOlu sacepums.
  • Olu sacepums.
  • Biezpiena sacepums.
  • Kāpostu sacepums.
  • Gaļas sacepums.
  • Es viņai atnesīšu gabaliņu pirmpiena sacepuma - brūnu virsiņu, ar cukuru apkaisītu.
  • Ietaukotā veidnē liek kārtām kāpostus, sīki sagrieztu speķi un malto gaļu. Sacepuma virsmai pārliek plānas speķa šķēles. Sakarsētā krāsnī sacep.
  • Sacepumiem izmanto gaļu, dārzeņus, dažādas biezputras, augļus, biezpienu, olas, maizi.
Avoti: 7-1. sējums