1.Lakstaugi, kuru sulīgās daļas (saknes, lapas, lapu kātus, augļus) lieto uzturā.
PiemēriAugļu dārzeņi.
Piemēri
Augļu dārzeņi.
Lapu dārzeņi.
Ziedu dārzeņi.
Sakņu dārzeņi.
Dārzeņu kultūras.
Bietēm, kāļiem, rāceņiem, burkāniem, kāpostiem un citiem dārzeņiem sulīgi, zaļi laksti plētās jau ap Jāņu dienu, saknes aizmetās drīz un līdz rudenim izauga lielas..
Daudzgadīgos dārzeņus - rabarberus, mārrutkus, sparģeļus, skābenes u. c. - stādīsim respektīvi sēsim īpašās slejās dārziņa malās.
Pēc [sparģeļu] ražas novākšanas.. rindstarpās stāda ziedu kāpostus, kolrābjus, sēj salātus, redīsus, spinātus, dilles vai citas ātraudzīgas dārzeņu kultūras.
2.Šo lakstaugu daļas, kas lietojamas uzturā.
PiemēriSvaigi dārzeņi.
Piemēri
Svaigi dārzeņi.
Dārzeņu uzglabāšana.
Dārzeņu konservēšana.
Dārzeņu ēdieni.
..tirgū daudz vēl rudens dārzeņu - burkāni, kāļi, bietes, melnie rutki, skābēti kāposti un gurķi, kartupeļi..
Normālai cilvēka attīstībai un dzīvei nepieciešami vitamīni, bet to visvairāk ir dažādos dārzeņos un augļos.