Šķidrums, ko iegūst no iesala un ko izmanto alus raudzēšanai.
PiemēriSalda misa.
Piemēri
Salda misa.
Rūgta misa.
Misas blīvums.
Otrā dienā vecais Tibils rīkojās uz svētkiem dēla pārbraukšanai par godu: grauzdēja miežus, vārīja apīņus, samala sagrauzdētos miežus, plucināja brūnos miltus un dabūja dzeltenu misu, kurai lēja klāt novārīto apīņu sulu, atvēsināja, raudzēja un lēja iekšā pudelēs, krūkās un muciņās.
Galvā visiem [dzērājiem] kāpa ne tikai miežu misas saldums, bet arī kairinošais apiņu rūgtums.
Atstājot vārītavu, kur no iesala diezgan komplicētā ceļojumā pa milzu vara katliem iegūst misu, mums noteikti jāiegriežas raudzēšanas cehā.