rūgušpiens
rūgušpiens -a, v.
Ar pienskābes baktēriju tīrkultūrām vai dabisko mikrofloru saraudzēts piens vai vājpiens.
PiemēriPaņēmis saltā kambarī maizi un karoti, Pēteris iegāja pagrabā, kur stāvēja rūgušpiena spainīši.., un ieturēja krietnu pusdienu vai launagu.
- Paņēmis saltā kambarī maizi un karoti, Pēteris iegāja pagrabā, kur stāvēja rūgušpiena spainīši.., un ieturēja krietnu pusdienu vai launagu.
- Vasarā atspirdzinošas ir aukstās zupas, kuru gatavošanai var izmantot dārzeņus un to lapas, garšaugus kopā ar kefīru vai rūgušpienu.
- Ļoti ievērojama ir piena diētiskā vērtība. ..Sevišķi tas sakāms par raudzēta piena dzērieniem: rūgušpienu, jogurtu.., kefīru..
Avoti: 6-2. sējums