sautējums
sautējums -a, v.
Uz lēnas uguns nelielā šķidruma daudzumā vārīta gaļa, saknes. Šādā veidā gatavots ēdiens.
PiemēriKad gaļa pusmīksta, pievieno vispirms burkānus, tad kartupeļus, kāpostus u. c., papildina šķidrumu un turpina sautēšanu, līdz visas sastāvdaļas mīkstas vai.. kartupeļi jau pašķīduši. Sautējumā iemaisa krējumu..
- Kad gaļa pusmīksta, pievieno vispirms burkānus, tad kartupeļus, kāpostus u. c., papildina šķidrumu un turpina sautēšanu, līdz visas sastāvdaļas mīkstas vai.. kartupeļi jau pašķīduši. Sautējumā iemaisa krējumu..
- No pupiņu pākstīm gatavo aukstās un siltās zupas, sautējumus un salātus.
- Puravus lieto kā piedevu pie dažādiem ēdieniem - zupām, mērcēm, sautējumiem..
Avoti: 7-1. sējums