Latviešu literārās valodas vārdnīca
64 265 šķirkļi
tripsīns
tripsīns -a, v.; parasti vsk.; fiziol.
Aizkuņģa dziedzera sulas ferments, kas šķeļ olbaltumvielas.
PiemēriAizkuņģa dziedzeris izdala gremošanas fermentus - tripsīnu (šķeļ olbaltumvielas), amilāzi (šķeļ ogļhidrātus) un lipāzi (šķeļ taukus)..
  • Aizkuņģa dziedzeris izdala gremošanas fermentus - tripsīnu (šķeļ olbaltumvielas), amilāzi (šķeļ ogļhidrātus) un lipāzi (šķeļ taukus)..
  • ..aizkuņģa dziedzera sula.. ir vesela gremošanas bioķīmisku procesu laboratorija: tajā ir gan olbaltumvielu šķēlējs ferments tripsīns, gan tauku šķēlējs ferments lipāze..
Avoti: 7-2. sējums