Latviešu literārās valodas vārdnīca
64 265 šķirkļi
uzturvērtība
uzturvērtība -as, s.; parasti vsk.
Uzturvielu un kaloriju daudzums attiecīgajā uzturlīdzeklī.
PiemēriPilnvērtīga uztura gatavošanā nepieciešami ne tikai dažādi pārtikas produkti, bet tie arī pareizi jāsagatavo, lai produkti nezaudētu uzturvērtību un ēdiens būtu labi izmantojams organismā.
  • Pilnvērtīga uztura gatavošanā nepieciešami ne tikai dažādi pārtikas produkti, bet tie arī pareizi jāsagatavo, lai produkti nezaudētu uzturvērtību un ēdiens būtu labi izmantojams organismā.
  • Katrā [ēdiena gatavošanas] receptē pēc sastāvdaļām dota arī šo sastāvdaļu uzturvērtība: noteikts olbaltumvielu, taukvielu, ogļhidrātu un kaloriju daudzums.
  • Lielāka uzturvērtība ir no dabiskajām sulām gatavotām limonādēm, kurās daļēji saglabājušies sulās ietilpstošie vitamīni un minerālvielas.
Avoti: 8. sējums