zefīrs
zefīrs -a, v.
1.Masa, ko iegūst, karsējot saputotu olas baltumu ar agaru, augļu vai ogu sīrupu, garšvielām un aromātiskam vielām. Konditorejas izstrādājums, kas gatavots no šādas masas.
PiemēriZefīru vispirms gan puto, gan vāra..
- Zefīru vispirms gan puto, gan vāra..
- Atdzisušos groziņos caur pergamenta turziņu pilda vēl siltu zefīru. Kad zefīrs sacietējis, to pārlej ar siltu šokolādes glazūru.
2.Balts kokvilnas veļas audums no vērptiem, balinātiem diegiem (piemēram, vīriešu kreklu šūšanai).
PiemēriKrekls no zefīra auduma.
- Krekls no zefīra auduma.
3.poēt. Silts, viegls (parasti rietumu) vējš.
Avoti: 8. sējums