Latviešu literārās valodas vārdnīca
64 265 šķirkļi
marināde
marināde -es, dsk. ģen. -žu, s.
Šķidrums, ko parasti gatavo no ūdens, etiķa, garšvielām un citiem komponentiem un ko izmanto pārtikas produktu konservēšanai.
PiemēriVerdoša marināde.
  • Verdoša marināde.
  • Pikanta marināde.
  • Bietes vieglā marinādē.
  • Marinādei ņem galda etiķi vienādās daļās ar ūdeni, pievieno nedaudz sāls, cukura, piparu, šķēlītēs sagrieztus sīpolus, lauru lapas, dažas krustnagliņas.
  • Vecāku dzīvnieku gaļu, medījumus marinē etiķa un garšvielu marinādē 12-48 stundas, lai gaļa būtu sulīgāka, garšīgāka un ātrāk izceptu.
Avoti: 5. sējums