piemalt
piemalt -maļu, -mal, -maļ, pag. -malu; trans.
1.Maļot sagatavot (ko) lielākā, arī pietiekamā daudzumā.
PiemēriPiemalt kafiju visai dienai.
- Piemalt kafiju visai dienai.
1.1.Maļot pagatavot (ko) tādā daudzumā, ka (tas) piepilda (parasti trauku).
PiemēriPiemalt bļodu ar gaļu.
- Piemalt bļodu ar gaļu.
2.Maļot pievienot (pie kā, kam klāt).
PiemēriZivij izņem iekšas, gaļu atdala no asakām, samaļ 2 reizes gaļas mašīnā kopā ar izmērcētu baltmaizi un, ja vēlas, piemaļ sīpolu..
- Zivij izņem iekšas, gaļu atdala no asakām, samaļ 2 reizes gaļas mašīnā kopā ar izmērcētu baltmaizi un, ja vēlas, piemaļ sīpolu..
Avoti: 6-2. sējums