rīvmaize
rīvmaize -es, s.; parasti vsk.
Sīkas maizes druskas, ko iegūst, sasmalcinot (piemēram, sarīvējot) kaltētu maizi (parasti baltmaizi, rupjmaizi).
PiemēriApviļāt kotletes rīvmaizē.
- Apviļāt kotletes rīvmaizē.
- Izkaisīt veidni ar rīvmaizi.
- Tortes malas nolīdzina (atgrieztos gabaliņus izkaltē, saberž un iegūst saldo rīvmaizi), pārziež ar krēmu, apbārsta ar saldo rīvmaizi..
- Notīrītus burkānus uz smalkās rīves sarīvē, iemaisa sakultu olu, rīvmaizi, sasmalcinātus zaļumus, sāli, pienu.
- Uz lēzena šķīvīša noklāj rīvmaizes kārtu, tad liek biezpiena kārtu, augļu biezeņa kārtu, atkal vienu kārtu rīvmaizes un masu pārlej ar krējumu.
Avoti: 6-2. sējums