redīss
redīss -a, v. 
1.Viengadīgs kāpostu (krustziežu) dzimtas dārzenis ar ēdamu apaļu, ovālu vai konisku sakni, baltu, sārtu, sarkanu vai violetu mizu un plūksnaini dalītām vai veselām lapām. 
PiemēriRedīsu sēklas.
- Redīsu sēklas. 
 - Redīsu šķirnes. 
 
2.Šī dārzeņa sakne. 
PiemēriRedīsu salāti.
- Redīsu salāti. 
 - Sakņu dobes galā es izvelku sārtu redīsu un graužu to tāpat nemazgātu. 
 - Rutki un redīsi ir ar asu, rūgtu garšu, ko tiem piešķir sinepju eļļa. ..Abas šīs saknes veicina ūdens izdalīšanos no organisma.. 
 - Redīsus nomazgā, sagriež ripiņās vai skaidiņās, mazliet apsala un aplej ar citrona sulu (vai citronskābi). 
 
Avoti: 6-2. sējums