redīss
redīss -a, v.
1.Viengadīgs kāpostu (krustziežu) dzimtas dārzenis ar ēdamu apaļu, ovālu vai konisku sakni, baltu, sārtu, sarkanu vai violetu mizu un plūksnaini dalītām vai veselām lapām.
PiemēriRedīsu sēklas.
- Redīsu sēklas.
- Redīsu šķirnes.
2.Šī dārzeņa sakne.
PiemēriRedīsu salāti.
- Redīsu salāti.
- Sakņu dobes galā es izvelku sārtu redīsu un graužu to tāpat nemazgātu.
- Rutki un redīsi ir ar asu, rūgtu garšu, ko tiem piešķir sinepju eļļa. ..Abas šīs saknes veicina ūdens izdalīšanos no organisma..
- Redīsus nomazgā, sagriež ripiņās vai skaidiņās, mazliet apsala un aplej ar citrona sulu (vai citronskābi).
Avoti: 6-2. sējums