šnicele
šnicele -es, dsk. ģen. -ļu, s.
1.Ēdiens – cepta, saplacināta, iegarena gaļas šķēle, arī šāds maltas vai kapātas gaļas veidojums.
PiemēriCūkgaļas šnicele.
- Cūkgaļas šnicele.
- Teļa šnicele.
- Brūni apcepta šnicele.
- Maltas gaļas šnicele.
- Gaļu griež šķēlēs, tās viegli izdauza, ierīvē ar pārgrieztu ķiploka daiviņu, apviļā olā,.. rīvmaizē, liek sakarsētā taukvielā un strauji cep. Gatavo šniceli pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.
- Uz 1 kg gaļas mīkstuma ņem 100-150 g tauku vai speķa, 120 g ūdens, 50-100 g sīpolu, 20 g sāls, 0,5 g smalko piparu. No šādi sagatavotas maltas gaļas masas izveido malto bifšteku, malto šniceli u. c.
- Šniceli galdā pasniedz, pārlietu ar sviestu vai sviesta un sinepju maisījumu.
1.1.Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem vai šķēlēs sagrieztiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
PiemēriBurkānu šnicele.
- Burkānu šnicele.
- Kabaču šnicele.
- ..novārītiem kartupeļiem ātri var pagatavot garšīgas šniceles (kartupeļus sagriež šķēlēs, pārziež ar sinepēm, apmērcē olā, apviļā rīvmaizē un apcep taukvielās).
- Vakariņas: cepti gaļas tefteļi ar skābu krējumu.. un sautētiem burkāniem; kāpostu šnicele..; tēja.
Avoti: 7-2. sējums