kulinārija
kulinārija -as, s.; parasti vsk.
1.Ēdienu gatavošanas māksla. Arī ēdienu gatavošana.
PiemēriKulinārijas kursi.
- Kulinārijas kursi.
- Kulinārijas skola.
- Kulinārijas meistars.
- ..rīkojot lielākas viesības, ieteicams aprunāties ar kulinārijas speciālistu.
- Pārējo [kuģa ļaužu] ziņas aprobežojās ar dažādiem kulinārijas sīkumiem, kā siļķi marinēt, žāvēt, cept uz oglēm, taukos ar sīpoliem, gatavot pudiņus un tamlīdzīgi.
- Sviestmaižu pagatavošanai izlieto.. dažādus gastronomijas vai kulinārijas izstrādājumus, kā, piemēram, šķiņķi, desas, pastētes, cepešus..
Stabili vārdu savienojumiKulinārijas tauki.
- Kulinārijas tauki — Tauki, kurus izmanto ēdienu gatavošanā.
2.Tirdzniecībā – ēdienu pusfabrikātu vai gatavu ēdienu kopums, kas paredzēts pārdošanai.
PiemēriKulinārijas veikalos namamātes iegādājas pusfabrikātus - kotletes, bifšteku, vinegretu, dažādus salātus.
- Kulinārijas veikalos namamātes iegādājas pusfabrikātus - kotletes, bifšteku, vinegretu, dažādus salātus.
Avoti: 4. sējums