Latviešu literārās valodas vārdnīca
64 265 šķirkļi
kulinārija
kulinārija -as, s.; parasti vsk.
1.Ēdienu gatavošanas māksla. Arī ēdienu gatavošana.
PiemēriKulinārijas kursi.
  • Kulinārijas kursi.
  • Kulinārijas skola.
  • Kulinārijas meistars.
  • ..rīkojot lielākas viesības, ieteicams aprunāties ar kulinārijas speciālistu.
  • Pārējo [kuģa ļaužu] ziņas aprobežojās ar dažādiem kulinārijas sīkumiem, kā siļķi marinēt, žāvēt, cept uz oglēm, taukos ar sīpoliem, gatavot pudiņus un tamlīdzīgi.
  • Sviestmaižu pagatavošanai izlieto.. dažādus gastronomijas vai kulinārijas izstrādājumus, kā, piemēram, šķiņķi, desas, pastētes, cepešus..
Stabili vārdu savienojumiKulinārijas tauki.
2.Tirdzniecībā – ēdienu pusfabrikātu vai gatavu ēdienu kopums, kas paredzēts pārdošanai.
PiemēriKulinārijas veikalos namamātes iegādājas pusfabrikātus - kotletes, bifšteku, vinegretu, dažādus salātus.
  • Kulinārijas veikalos namamātes iegādājas pusfabrikātus - kotletes, bifšteku, vinegretu, dažādus salātus.
Avoti: 4. sējums