kautķermenis
kautķermenis -ņa, v.
Saimnieciskai izmantošanai vai rūpnieciskai pārstrādāšanai paredzēts nonāvēta dzīvnieka ķermenis bez galvas, kājām, iekšējiem orgāniem un iekšējiem taukiem, parasti arī bez ādas.
PiemēriLiellopu gaļā ir visizturīgākais kolagēns, tādēļ cepšanai lieto tikai tos gabalus, kur tā vismazāk.. Pārējās kautķermeņa daļas sautē vai samaļ..
- Liellopu gaļā ir visizturīgākais kolagēns, tādēļ cepšanai lieto tikai tos gabalus, kur tā vismazāk.. Pārējās kautķermeņa daļas sautē vai samaļ..
- Sadalot putnu kautķermeni divās pusītēs, vispirms pārcērt pušu pa mugurkaulu, tad pa krūšu kaulu.
Avoti: 4. sējums