Paplašinātā meklēšana
Meklējam ēdiens.
Atrasts vārdos (11):
Atrasts vārdu savienojumos (11):
- Kumoss (arī ēdiens) aizspiežas (arī aizspriežas) kaklā
- Kumoss (arī ēdiens) aizspriežas (arī aizspiežas) kaklā
- Kumoss (arī ēdiens) iespiežas (arī iespriežas, iesprūst) kaklā
- Kumoss (arī ēdiens) iespriežas (arī iespiežas, iesprūst) kaklā
- Kumoss (arī ēdiens) iespriežas (arī iespiežas, iesprūst) kaklā (arī rīklē)
- Kumoss (arī ēdiens) iespriežas (arī iespiežas, iesprūst) kaklā (arī rīklē)
- Kumoss (arī ēdiens) iespriežas (arī iespiežas, iesprūst) rīklē (arī kaklā)
- Kumoss (arī ēdiens) iesprūst (arī iespiežas, iespriežas) kaklā
- Kumoss (arī ēdiens) spriežas (arī sprūst) kaklā (arī rīklē)
- Kumoss (arī ēdiens) sprūst (arī spriežas) kaklā (arī rīklē)
- Saldais ēdiens
Atrasts skaidrojumos (65):
- šašliks Aitas, arī liellopu, cūkas gaļas ēdiens, ko gatavo, cepot nelielus, uz iesma uzdurtus gaļas gabalus ogļu siltuma starojumā.
- ikri Ar dārzeņiem vai sēnēm gatavots ēdiens, parasti sīku graudiņu veidā.
- delikatese Ar izsmalcinātu gaumi izmeklēts ēdiens.
- uzkoda Ātrai uzēšanai sagatavots ēdiens. Arī uzkožamais.
- rasols Aukstais ēdiens - salāti, kas gatavoti no vārītas vai ceptas gaļas, vārītiem dārzeņiem (piemēram, kartupeļiem, bietēm), olām un skābētiem vai marinētiem gurķiem, pievienojot krējumu vai krējumu ar majonēzi un garšvielas.
- kāpostbļoda Bļoda, kurā iepildīts no kāpostiem gatavots ēdiens. Šīs bļodas saturs.
- kotlete Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
- šnicele Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem vai šķēlēs sagrieztiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
- kompots Deserta ēdiens no augļiem, ogām cukursīrupā.
- pastrēbiens Dzēriens. Arī šķidrs ēdiens.
- šķiņķis Dzīvnieka (parasti cūkas) liemeņa gurns. No šāda gurna pagatavots ēdiens.
- žuljēns Ēdiens - sīki sagrieztas gaļas, zivju vai sēņu un dažādu piedevu (piemēram, krējuma, siera, garšvielu) cepta vai vārīta masa (parasti kā siltais priekšēdiens).
- maltīte Ēdiens ēdienreizei. Arī ēdiens.
- salds Ēdiens, dzēriens, kas jātur samērā daudz cukura. Arī saldēdiens.
- saldēdiens Ēdiens, ko gatavo (parasti) no augļiem, piena produktiem, tos saldinot, tiem pievienojot garšvielas. Saldais ēdiens.
- Saldais ēdiens Ēdiens, ko gatavo (parasti) no augļiem, piena produktiem, tos saldinot, tiem pievienojot garšvielas. Saldēdiens.
- uzkožamais Ēstgribu rosinošs ēdiens, ko ēd pirms pamatēdiena. Ātrai uzēšanai sagatavots, parasti aukstais, ēdiens.
- pamatēdiens Galvenais ēdiens (piemēram, ēdienreizē).
- gardums Garšīgs ēdiens, dzēriens.
- befstroganovs Īpaši sagatavotas (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas) liellopa gaļas ēdiens.
- stroganovs Īpaši sagatavotos (strēmelēs sagrieztas, apceptas un sautētas, parasti liellopa) gaļas ēdiens.
- labums Labs, garšīgs produkts, ēdiens.
- grūdenis No grūstām kaņepēm, zirņiem vai pupām pagatavots ēdiens.
- Kaņepju piens No kaņepēm un ūdens gatavots ēdiens pienam līdzīgā krāsā.
- Kaņepju piens No kaņepēm un ūdens gatavots ēdiens pienam līdzīgā krāsā.
- zivs No šāda dzīvnieka kautķermeņa pagatavots ēdiens.
- pīle No šāda putna kautķermeņa pagatavots ēdiens.
- tītars No šāda putna kautķermeņa pagatavots ēdiens.
- grūdenis No žāvētas cūkgaļas (parasti no galvas ar šņukuru) un grūbām pagatavots ēdiens.
- gardināt Panākt, ka (ēdiens) iegūst labāku garšu.
- piedeva Pārtikas produkts vai ēdiens, kas papildina pamatēdienu.
- kupāti Pēc izskata desai līdzīgs gruzīnu nacionālais ēdiens no gaļas (parasti cūkgaļas), sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām.
- ķīselis Saldais ēdiens, kas gatavots, parasti no augļiem, ogām, arī no miltiem vai piena, un iebiezināts ar cieti.
- uzputenis Saldais ēdiens, kas gatavots, parasti, no mannas biezputras vai olas baltuma un augļu, augļu sulas masas, uzputojot to.
- buberts Saldais ēdiens, ko gatavo no mannas vai kviešu miltiem, cukura un sakultām olām.
- suflē Saldēdiens, ko gatavo no saputota olas baltuma un cukura.
- želeja Saldēdiens, ko gatavo, piemēram, no augļiem, to sulas, piena produktiem un želatīna.
- izsautēt Sautējot panākt, ka (pārtikas produkts, ēdiens) sasniedz vēlamo gatavības pakāpi.
- galds Savienojumā ar ēdienreizes nosaukumu: maltīte, arī šai maltītē pasniegtais ēdiens.
- ambrozija Sengrieķu mitoloģijā - dievu ēdiens.
- Trekns kumoss Sevišķi gards, arī sātīgs, bagātīgs ēdiens.
- Trekns kumoss Sevišķi gards, arī sātīgs, bagātīgs ēdiens.
- kārums Sevišķi garšīgs, izmeklēts ēdiens, dzēriens. Ēdiens, dzēriens, kas kādam ļoti garšo.
- izsutināt Sutinot panākt, ka (pārtikas līdzekļi, ēdiens u. tml.) iegūst vēlamo gatavības pakāpi.
- komūnija Svētais vakarēdiens.
- pankūka Šāds sagatavots ēdiens no sīki sasmalcinātu produktu (piemēram, kartupeļu, biezpiena) masas.
- salāts Šī auga, parasti dārza salāta, lapas: ēdiens vai ēdiena piedeva, kas gatavota no šī auga lapām.
- strebjams Šķidrs ēdiens, arī dzēriens.
- strebeklis Šķidrs ēdiens, arī dzēriens. Strebjamais.
- strēbiens Šķidrs ēdiens, arī dzēriens. Strebjamais.
- putra Šķidrs vai pusšķidrs ēdiens no putraimiem vai miltiem, kas vārīti ūdenī vai pienā, vai arī ūdenī ar piena piedevu.
- bezsātīgs Tāds (ēdiens), kas izsalkumu neapmierina vai apmierina tikai uz īsu laiku. Nesātīgs.
- auksts Tāds (ēdiens), kas nav jāpasniedz silts.
- bezgaļas Tāds (ēdiens), kas nesatur gāju Arī veģetārs.
- pīle Tāds (ēdiens), kas pagatavots no šāda putna kautķermeņa.
- jērs Tāds (pārtikas produkts, ēdiens), kas iegūts no aitas kautķermeņa.
- virums Tas, kas tiek vārīts, ir izvārīts (parasti ēdiens, arī vira).
- uztumēt Tumējot panākt, ka (ēdiens) iegūst vēlamo tumīgumu.
- sautējums Uz lēnas uguns nelielā šķidruma daudzumā vārīta gaļa, saknes. Šādā veidā gatavots ēdiens.
- miltēdiens Vārīts ēdiens (piemēram, putra, mērce), kas ir gatavots galvenokārt no miltiem un šķidruma.
- biezputra Vārīts ēdiens pabiezas masas veidā (parasti no putraimiem vai miltiem).
- zupa Vārīts šķidrs ēdiens, kas iegūts no gaļas, zivju, dārzeņu novārījuma vai labības izstrādājumu novārījuma. Vira [1].
- vira Vārīts šķidrs ēdiens, kas iegūts no gaļas, zivju, dārzeņu novārījuma vai labības izstrādājumu novārījuma. Zupa (1).
- uzvārīt Vārot panākt, ka (dzēriens, ēdiens u. tml.), parasti ātri, iegūst vēlamo gatavības pakāpi. Arī izvārīt.
- pudiņš Veidnē cepts, ar aizdaru bagāts ēdiens, kura sastāvā parasti ir saputotas olas un kuru parasti pārlej ar mērci.
ēdiens citās vārdnīcās:
Tēzaurs
MLVV
MEV