Paplašinātā meklēšana
Meklējam sasmalcināt.
Atrasts vārdos (2):
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (75):
- klasifikators Aparāts sasmalcinātu graudainu materiālu šķirošanai pēc lieluma, formas, blīvuma.
- griezt Ar asu rīku dalīt (ko) daļās, arī nost no veselā. Arī sasmalcināt.
- ēvelēt Ar ēveli (2) sasmalcināt (dārzeņus).
- mīkstbarība Barība (mājputniem), ko gatavo no miltiem ar pienu, piena sūkalām, gaļas buljonu vai ūdeni, piejaucot vārītus kartupeļus, sasmalcinātu sulīgo barību, zaļbarību, dzīvnieku valsts barību.
- saberzt Beržot sasmalcināt. Beržot padarīt viendabīgu, arī mīkstu.
- sabīdelēt Bīdelējot sasmalcināt (graudus).
- marcipāns Bieza masa, ko iegūst, vārot sasmalcinātu mandeļu un cukura sīrupa maisījumu. Izstrādājums, kas gatavots no šādas masas.
- kotlete Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
- šnicele Cepts šādas formas ēdiens no sīki sasmalcinātiem vai šķēlēs sagrieztiem produktiem (zivīm, dārzeņiem, sēnēm u. tml.).
- sacirst Cērtot sadalīt, sasmalcināt.
- samalt Darbojoties sasmalcināt (parasti par dzirnavām).
- sadrāzt Drāžot sadalīt, sasmalcināt.
- sadrupināt Drupinot sasmalcināt.
- nektārs Dzēriens, ko gatavo no sīki sasmalcinātiem augļiem, cukura un ūdens.
- suflē Ēdiens, ko gatavo no sasmalcinātas, saputotā olas baltumā ceptas vai vārītas gaļas, zivs, dārzeņiem.
- saēst Ēdot sasmalcināt ar zobiem. Sakošļāt (1).
- saēvelēt Ēvelējot sasmalcināt (dārzeņus).
- sagraizīt Graizot sadalīt, sasmalcināt.
- sagrauzt Graužot sasmalcināt un apēst (par dzīvniekiem).
- sagriezt Griežot sadalīt, sasmalcināt.
- apmērcēt Iegremdējot (ko sasmalcinātā, pulverveida vielā), panākt, ka daļēji pārklājas (ar šo vielu).
- spēķes Iztīrīti dzīvnieku (parasti aitu, cūku, liellopu) iekšējie orgāni. Ēdiens no šādiem sasmalcinātiem orgāniem (ar dažādām piedevām).
- saknābāt Knābājot sadalīt, sasmalcināt.
- saknābt Knābjot sadalīt, sasmalcināt.
- saknaibīt Knaibot sadalīt, sasmalcināt.
- sakniebt Kniebjot (parasti ar knaiblēm), sadalīt, sasmalcināt.
- sakodīt Kodot sasmalcināt. Sakošļāt (1).
- halva Konditorejas izstrādājums - saldvielu un sasmalcinātu eļļas augu kodolu masa.
- sakošļāt Košļājot sasmalcināt.
- sakost Kožot sasmalcināt.
- Pakaišu kūdra Kūdra, kas sasmalcinātā veidā ir noderīga pakaišiem. Pakaiškūdra.
- pakaiškūdra Kūdra, kas sasmalcinātā veidā ir noderīga pakaišiem. Pakaišu kūdra.
- salauzīt Lauzot sadalīt, sasmalcināt.
- uzlauzīt Lauzot, parasti no apakšpuses uz augšu, atdalīt, sašķelt, sasmalcināt.
- salauzt Laužot sadalīt, sasmalcināt.
- uzlauzt Laužot, parasti no apakšpuses uz augšu, atdalīt, sašķelt, sasmalcināt.
- koblers Ledus dzēriens, ko pagatavo, tieši glāzē sajaucot, piemēram, vīnus, liķierus, augļus ar sasmalcinātu ledu.
- samaisas Lopbarība, ko pagatavo, samaisot kopā vairākas sasmalcinātas barības sastāvdaļas.
- vitamīnmilti Lopbarība, ko ražo īpašā iekārtā (parasti no sasmalcinātas, samaltas un mākslīgi izkaltētas zāles) un kas ir bagāta ar vitamīniem.
- Koka milti Ļoti sīki sasmalcināta koksne.
- Koksnes (arī koka) milti Ļoti sīki sasmalcināta koksne.
- ābolmaize Maize, ko cep no plānas baltmaizes mīklas kārtas, kurai uzlikti sasmalcināti āboli.
- samalt Maļot (iekārtā, ierīcē), sasmalcināt. Maļot (iekārtā, ierīcē), iegūt (kādu produktu).
- pārmalt Maļot pieļaut, ka (kas) tiek pārāk sīki samalts, sasmalcināts.
- kvēpis No sodrējiem vai pulverī sasmalcinātas ogles pagatavota, presēta melna masa, ko izmanto zīmēšanai.
- sa- Norāda, ka (kas) tiek sadalīts, sasmalcināts, sadalās, sasmalcinās, parasti vairākās, daļās.
- pārsmalcināt Pārāk sasmalcināt.
- sasmalcinājums Paveikta darbība, rezultāts --> sasmalcināt.
- gremzdi Plāni nokasīta (augļa, saknes vai koksnes) kārtiņa. Tālākai apstrādāšanai sasmalcināta (augļu vai ogu) masa.
- saplēst Plēšot sadalīt, sasmalcināt.
- uzplēst Plēšot, parasti no apakšas uz augšu, atdalīt, sašķelt, sasmalcināt.
- saplucināt Plucinot sadalīt, sasmalcināt.
- saplūkāt Plūkājot sadalīt, sasmalcināt.
- Sklandu rausis Rausis ar sasmalcinātu burkānu, kartupeļu pildījumu.
- sklandrausis Rausis ar sasmalcinātu burkānu, kartupeļu pildījumu.
- Sklandu rausis Rausis ar sasmalcinātu burkānu, kartupeļu pildījumu. Sklandrausis.
- sasmalcināties Refl. --> sasmalcināt. Tikt sasmalcinātam.
- smalksiens Siens, ko iegūst no apkaltētas un sasmalcinātas zāles, kaltējot to ar aktīvās ventilācijas paņēmienu.
- kapājums Sīki sasmalcinātas augu lapas, saknes u. tml. lopbarībai.
- saskaldīt Skaldot sadalīt, sasmalcināt.
- smirģelis Slīpēšanai, pulēšanai, asināšanai paredzēts materiāls, kas ir sacementēts, piemēram, no sasmalcināta granīta.
- šlihs Smago minerālu koncentrāts, kuru iegūst, pārskalojot irdenos drupiežus vai mākslīgi sasmalcinātos iežus.
- pulveris Smalki sasmalcināta cieta viela.
- saspaidīt Spaidot sasmalcināt, arī pārvērst, parasti pilnīgi, masā.
- sagrūst Spiežot sadrupināt, sasmalcināt.
- sašķaidīt Spiežot, sitot u. tml. sasmalcināt (ko) tā, ka rodas, parasti vienveidīga, masa, šķidrums.
- sastampāt Stampājot sasmalcināt. Stampājot padarīt, parasti pilnīgi, viendabīgu, arī mīkstu.
- pankūka Šāds sagatavots ēdiens no sīki sasmalcinātu produktu (piemēram, kartupeļu, biezpiena) masas.
- sašķelt Šķeļot sadalīt, sasmalcināt.
- kokšķiedra Šķiedrās sasmalcināta koksne.
- šķelda Tehnoloģiskām vajadzībām sasmalcināta koksne.
- Karotīna pasta, arī hlorofila karotīna pasta, arī karotīna hlorofila pasta Tumši zaļa, stingra masa, ko iegūst, ar benzīnu ekstrahējot sasmalcinātas priežu vai egļu skujas (lieto, piemēram, lopkopībā, farmācijā). Skuju hlorofila pasta.
- graizīt Vairākkārt griezt (ar ko asu), lai sasmalcinātu, sadalītu.
- lauzīt Vairākkārt lauzt, lai sasmalcinātu, sadalītu.
- sazāģēt Zāģējot sadalīt, sasmalcināt.
sasmalcināt citās vārdnīcās:
Tēzaurs
MLVV
MEV